Οι σταφίδες παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, και φυτοχημικά με προστατευτική δράση για την υγεία. Οι σταφίδες στερούνται λιπαρών, κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης. Συγκριτικά με άλλα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και μαγνήσιο. Περιέχει κάλιο, ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
Διατροφική δήλωση (ανά 100gr): Ενέργεια: 1393kj/329kcal Λιπαρά: 0,3gr εκ των οποίων κορεσμένα: 0,0gr Υδατάνθρακες: 74,1gr σάκχαρα: 67,3gr Εδώδιμες ίνες: 6,8gr Πρωτεΐνη: 4,1gr Αλάτι: <0,1gr