Το ελαϊκό οξύ συνδέεται με την υγεία της καρδιάς, με την υγεία του δέρματος και με την ομαλή λειτουργία της πέψης. Το ηλιέλαιο μπαίνει συνήθως στο φαγητό και ιδίως στο τηγάνισμα γιατί είναι ελαφρύ, και σπανίως στη σαλάτα μιας και δεν έχει τόσο έντονη γεύση όσο το ελαιόλαδο. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και σαν συντηρητικό σε τρόφιμα όπως για παράδειγμα στις κονσέρβες. Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται λίγο πιο συχνά, καθώς η ήπια γεύση και το άρωμα του δεν επισκιάζουν άλλες γεύσεις.
Προδιαγραφές προϊόντων
Τεμάχια στο κιβώτιο
|
15 |
Ποσότητα
|
1L |